informatie over genitale wratten

Genitale wratten zijn goedaardige huidafwijkingen die ontstaan na een infectie met het virus, het HPV virus genaamd. Genitale wratten ontstaan meestal in de schaamstreek, het kan ook op de anus of mond voorkomen. Genitale wratten zien er vlezig uit en heeft wat weg van een klein bloemkooltje. Ze kunnen boven het oppervlakte van de huid uitkomen. Soms ontstaat er één genitale wrat maar dit kunnen er ook meerdere zijn. Als je besmet bent met het virus kan het soms één jaar duren voordat de wratten zichtbaar zijn. Mannen en vrouwen kunnen genitale wratten krijgen. Bij vrouwen is dit vaak bij de vagina, maar dit kan ook bij de anus zitten. De wratten kunnen ook in de baarmoedermond voorkomen. Bij mannen komen genitale wratten meestal voor bij de penis of de uitgang van de plasbuis. Ook rond de anus of scrotum kunnen genitale wratten ontstaan. Genitale wratten kunnen worden vastgesteld door een arts, dit gaat vaak via visuele inspectie, door een biopsie en een bloedonderzoek. Echter zijn er ook nog meer onderzoekmogelijkheden. Je arts bepaald zelf de onderzoekmethode voor zijn diagnose.

Genitale wratten
Genitale wratten

Zijn genitale wratten schadelijk?

Genitale wratten zijn niet schadelijk of gevaarlijk. Ze zijn voornamelijk vervelend, het oogt niet fris en er kan jeuk ontstaan. Meestal verdwijnen de wratten zonder behandeling maar dat kan tijd kosten. Het HPV virus kan echter wel in de huid blijven zitten met als gevolg dat je het virus nog steeds door kunt geven aan anderen. En er ontstaat een kans dat de wratten weer terugkomen. Effectief bestrijden is dus aan te raden, dit kan onder andere met Condyline applicatievloeistof.

Genitale wratten zijn seksueel overdraagbaar

Genitale wratten is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) welke ontstaat door het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus is erg besmettelijk en kan makkelijk overgedragen worden door onveilige seks. Het virus kan dus door seksueel contact worden overgebracht maar ook door via kleding. Een condoom beschermt niet 100% tegen het ontstaan van genitale wratten.

 

Behandeling van genitale wratten

Genitale wratten behandelen hoeft niet, ze vormen geen gezondheidsrisico’s en gaan uiteindelijk vanzelf over. Hier kan veel tijd overheen gaan, soms wel twee jaar. Maar wanneer genitale wratten jeuken of pijn doen dan is een medicinale behandeling aan te raden. Een arts kan onder andere Condyline voorschrijven, Condyline is een effectief middel die aangebracht wordt op de wrat(ten). Je stipt de wratten aan met de applicatievloeistof. Dit doe je volgens voorschrift. Condyline kopen is een goede keus om genitale wratten te bestrijden. Condyline is makkelijk aan te brengen en werkt effectief, de ervaringen zijn dan ook erg goed te noemen. Genitale wratten kunnen ook chirurgisch verwijderd worden maar dit zal waarschijnlijk meer risico’s met zich meebrengen als een behandeling met Condyline. Een behandeling duurt circa 3 dagen en kan als de wratten nog niet weg zijn herhaalt worden.


Nu Condyline kopen »