Condyline bijsluiter

Voor je Condyline gaat gebruiken is het verstandig om de Condyline bijsluiter goed door te nemen. Zo weet je wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn, hoe je Condyline aan moet brengen en andere relevante zaken waar je eventueel op moet letten. We hebben de belangrijkste zaken voor je opgesomd maar het is aan te raden de gehele bijsluiter goed door te nemen.

Condyline

Condyline applicatievloeistof gebruik je om genitale wratten te behandelen. De werkzame stof van het medicijn is podofyllotoxine. Podofyllotoxine zorgt ervoor dat als deze op de wratten aan worden gebracht dat de cellen van de wratjes vernietigd worden. De wratten kunnen zich zo niet meer verder delen en groeien. Genitale wratten ontstaan door het besmettelijke HPV virus, dat bij de penis of vagina komt door onbeschermde seks. Condyline wordt niet voorgeschreven om kwaadaardige bobbeltjes op de huid te behandelen.

Condyline gebruik

Condyline mag alleen op genitale wratten gebruikt worden, niet op gezonde huid. De werkzame stof podofyllotoxine is krachtig en gezonde huid moet onbeschadigd blijven. Om de huid om de wratten heen te beschermen tegen de vloeistof, kun je gebruik maken van vaseline of zinkzalf. Als vasiline of zinkzalf aangebracht is dan kun je de wratten aanstippen met Condyline. Na het drogen van de vloeistof is het noodzakelijk je handen goed te wassen en daarna weer aan te kleden.

Dosering van Condyline

Volgens de Condyline bijsluiter is de standaard dosering van het geneesmiddel tweemaal daags een kleine dosis Condyline op alle genitale wratten. Dit doe je drie dagen lang. Hierna volgt een rustperiode van vier dagen. Als de wratten dan nog niet verdwenen zijn kan de wekelijkse cyclus herhaald worden. De maximale duur van een kuur is volgens de bijsluiter vijf weken. Een arts kan hier mogelijk vanaf wijken.

De bijwerkingen van Condyline

Condyline kan bijwerkingen veroorzaken. Er zijn niet extreem veel bijwerkingen van Condyline. Bijwerkingen kunnen een ontstoken voorhuid of eikel, irritatie van de vagina, jeuk, branderigheid, roodheid, pijn of zweertjes zijn. In zeldzame gevallen kan een allergische reactie optreden. Je moet dan stoppen met aanstippen en een arts contacteren.


Nu Condyline kopen »